No onpas nyt kulunu hetki, kun viimeksi päivitin. Melkoisessa sumussa mennyt nää päivät. Olen ikionnellinen tulevasta leikkauksesta, mutta mukaan on astunut myös pelko...mitä jos kaikki ei menekkään hyvin, mitä jos vatsasta löytyykin jotain ettei tarkoitettua operaatiota pystytäkkään tekemään. Mä olen ikuinen pessimisti, koska mikään ei koskaan mene niinku pitäisi. Tarkkaa päivämääräähän en vielä tiedä, soittelen tulevalla viikolla ellei kirjettä siitä ole kuulunut....laskuahan ne ei todellakaan unohda. Ainoo mikä ärsyttää tässä asiassa on se, että vaikka saman hoidon takia joutuu siellä käymään niin jokaisesta tapaamisesta tulee se n. 41 euron lasku eli viime keskiviikostakin kaksi tapaamista = 82 e ja risat. Noh, eikähän tää oo sen arvosta :)

Leikkaustiedon jälkeen oli tarkoitus hieman juhlistaa asiaa koska myös poikani sai opiskelut päätökseen ja valmistuu Nuorten vapaa-ajanohjaajaksi, paperit saa 21. pvä. <3

Kutsuin seuraan myös erään ystäväni ja poikani sekä hänen tyttöystävä oli myös. Tarkoitus oli siis viettää iltaa pidemmän kaavan mukaan, käsitin ystäväni jäävän yöksi. Tein syötävää ja juotavaakin oli...ystävälleni olin sanonut, että ottaa sitten tarpeeksi omia oluitaan mukaan, kun tykkää sitä litkiä. Kahdeksan aikaa jo alkoi puhumaan, että oluet taitaa loppua kesken joten poikani lähti vesisateeseen hakemaan hänelle Lidlistä lisää. Ennen puolta yötä hän alkoi yht'äkkiä soittelemaan miesystävälleen onko missän mitään bileitä? Mies oli kavereidensa kanssa baarissa, joten ystäväni päätti lähteä heidän seuraan. Musta tuntui todella pahalle koska tää ei ollut eka kerta kun kesken meiän illan päättää kadota ja aiemmin sanoin jo ettei noin voi tehdä! Kaikenlisäksi kehtasi ottaa ne oluet mukaan jotka poikani kävi hakemassa (minä maksoin). Olin niin pettynyt ja leikkaustiedon ilo muuttui suruksi ja kyllä kiukuksikin....laitoin hänelle tulikiven katkuisen tekstiviestin, mutta vastausta en saanut eikä sen jälkeen ole kuulunut mitään...ei edes sitä anteeksipyyntöä. Päätin, ettei tarvitse vähään aikaan kuuluakkaan. Enivei, mä en anna tälläsen pilata elämääni, jokainen tekee ne tyhmätkin valinnat itse.

Mutta, tylsän alun jälkeen päätin tänään tehdä ruokapäivityksen :) Illanistujaisiin tein aivan mahtavaa piirakkaa, mutta se olikin niin hyvää etten kerennyt valokuvaa ottaa. Ehkä myöhemmin vielä kerkeän ennenkuin dieettini alkaa :D

Seuraavana päivänä tein meille tuplajuustohampurilaisia, näyttää herkulliselta, eikös? :)

IMG_20170407_143418.jpg

Pihvit tein omin pikkukätösin, laitan tähän ohjeen, mutta olen aika huono mittailemaan aineksia joten jokainen voi sitten laittaa oman mielen mukaan.

JAUHELIHATAIKINA:

800 gr sika-nauta jauhelihaa

2 kananmunaa

1 pss sipulikeittoa

1 prk kermaviiliä

vajaa purkillinen tavallista koskenlaskijaa (löysää purkissa olevaa)

n. 3 rkl vahvaa sinappia

n. 2 rkl korppujauhoja

2 valkosipulin kynttä

Pippurirouhetta, paprikajauhetta, chilijauhetta. Suolaa laitoin vain ripauksen koska sipulikeitossa on aika paljon.

Normisti kai ihmiset antaa sipulikeiton/kermaviiliseoksen turvota itekseen ja lisää mausteet sitten taikinaan. Itse sekotan kaikki keskenään ja jätän sen jälkeen turpoamaan, jos tulee liian jämäkkää niin lisään maitoa hiukan. Sitten jauheliha ja kananmunat kulhoon, sekoitan ne ja sitten vasta sipulikeittomössön ja taas möyhin niin, että kaikki on sekaisin. Tällä kertaa kuitenkin tuli aika löysää mutta ei se haitannut. Pihvit lätkin uunipellille, tein todella isoja koska nehän kutistuu aika paljonkin kypsyessään. Tuosta taikinamäärästäkään ei tullut kuin 7 pihviä (kuvan hampparissa on ehkä pienin pihvi mitä tuli). Paistoin 200 asteessa sen verran, että pinta näytti hyvin paistuneelta ja sen jälkeen käänsin pihvit...annoin olla vielä uunissa kunnes toinenkin puoli ruskistui.

Sitten se hampurilaisen täyttö, ostin hampurilaissämpylöitä pussin jossa oli 6 kappaletta.

Jalopeno hampurilaiskastiketta

Ketsuppia

Punasipulia

Jäävuorisalaattia

Cheddarjuustoviipaleita (vai onko nimitys viipaloitua sulatejuustoa?, kuitenkin näitä joita paketissa 10 kpl ja yksittäispakattuja)

Tomaattia

Suolakurkkua

Näin minä kasaan hampurilaisen: 

Voitelen sämpylän molemmat puolet margariinillä, ettei kuivu mikrossa...mikrotan juuri sen verran että rasva sulaa. Sämpylän alaosalle ensin vähän ketsuppia, sitten 3 ohutta siivua tomaattia, hampurilaiskastiketta sen mitä itse haluaa ja sen päälle silputtua jäävuorisalaattia seuraavaksi punasipulia. Ensimmäinen juustosiivu, pihvi sen päälle ja sit toinen juustosiivu. Vielä sen jälkeen 4 ohutta viipaletta suolakurkkua, kansi päälle ja sen on siinä.

Vielä kun sujauttaa hampurilaisen suodatinpussiin niin ei alapuolelta täytteet tipu rinnuksille kun haukkaa :) Itse en jaksanut syödä kuin yhden, nuoriso veti kumpikin kaksi. Yksikin täytti mahan niin etten enää tarvinut kun iltapalan sen jälkeen :D

Tulipa päivityksestä taas elämän mittainen, mua itseä ottaa päähän kun mitään en osaa kertoa lyhyesti vaan aina mennään niin sanotusti kirkonkylän kautta kirjastoon. :D

Sen verran haluan vielä sanoa, että toivottavasti kukaan ei ajattele sitä, että akka menossa laihdutusleikkaukseen ja vetelee hampurilaisia...nää on mulle harvinaista herkkua ja mulla on kuitenkin paino kokoajan laskussa joten tällänen ei hetkauta vaakaa suuntaan eikä toiseen. Kuten otsikossa sanoin, joskus saa jopa herkutella :)

Kiss ja pus vaan kaikille. Sunnuntaista näyttää tulevan aurinkoinen <3