Näin se on taas tämä päivä vuodesta jolloin äiditkin saavat olla huomion keskipisteenä :) Aurinkokin lämmitti jo seiskan aikaan aamulla...muina aamuina ollu tosi kylmä ja nytkin oli sit pukeutunu ku keskitalvellä, tuli siis vähän hiki :)

Poitsu tuli jo ajoissa aamulla, mentiin varastoon jossa hän kaivo esiin jotain vanhoja sarjakuvakirjojaan ja mäkin bongasin jokusen lankakerän ja puikkoja...niitä ei oo koskaan liikaa varsinkin kun monesti on monta työtä samanaikaisesti työn alla.

Oli myös nyt tämä päivä sitten kun jouduin kolmeen viikkoon tekemään sen oikean ruuan. Toki nyt myös sellainen päivä ettei ihan hernekeittoa viittiny lämmittää joten nachovuokaa väänsin pala kurkussa ;)

Näillä mentiin (mun ruokakuvat onnistuu aina ihan sairaan huonosti, muokkaan kai värejä jotenkin väärin)

IMG_20170514_142010.jpg

400 gr sika-nauta jauhelihaa

1/2 paprikaa pilkottuna

n. 1 dl ruoka"kermaa"

1 prk salsadippiä

1 sipuli

4 valkosipulinkynttä

200 gr tortillachipsejä (ei nyt siis oikeita nachoja)

Jauhelihan paistamiseen käytin rypsiöljyä

Paistoin jauhelihan ja loput ainekset sinne sekaan, annoin porista hellalla kunnes ylimääränen neste poistuu ja soossista tulee vähän jämäkämpää.

IMG_20170514_142109.jpg

Mä tuskailin aina, niinku varmaan moni muukin, että kun hankala uunivuokaan saada toi leivinpaperi pysymään aloillaan ennenku saa ruuan siihen päälle. Otin sit 4 pyykkipoikaa kerran pitämään sitä siinä ja sen totesin hyväksi keinoksi :D Mä käytän vuokaruuissa melkein aina leivinpaperia ni selviää vähemmällä vuokan hinkkaamisella (mulla ei oo tiskikonetta).

Tähän pohjalle nyt ekaks sitten noita tortillajutskia, sit puolet jauhelihamössöstä, loput chipsit ja ylin kerros loput jauhelihaseoksesta. Päälle ripottelin vielä cheddar juustoraastetta. Uuni oli 175 astetta ja paistoin 20 minuuttia...kauempaa ei tarvinu koska jauhelihaseoskin oli just paistettu.

Tässä lopputulos uunista tulleena

IMG_20170514_142640.jpg

ja tässä pojan lautasella

IMG_20170514_142725.jpg

Niin tuossa sitten ruokapöydässä istuttiin...poika tuon annoksen kanssa ja minä mokka nutrilettin...kyllä mua vähän raasto kun tuoksu oli todella mahtava ja sainkin kommentiksi "äiti, jos sua yhtään lohduttaa ni tää on sairaan hyvää" No arvatkaas kuinka lohdutti laihdutuspirtelö nenän edessä :D

Jäikin vaikka kuinka paljon vaikka pieni vuoka 22c x 22 cm, mutta poika tulee tiistaina iltapäiväksi hoitaa koirien ulkoilutuksen ja ruokkimisen ku itse oon siellä sairaalassa osan päivästä.

Vielä en oo päättänyt käynkö vaa'alla seuraavan kerran huomenna vai vasta tiistaina...katsellaan ja kuulostellaan :)

Heippa :)