Ainakin me jotka ollaan käyty leikkauksessa puhumme ruokaraamatusta joka annetaan leikkaukseen menijöille ja siinä leikkauksen jälkeiset syömiset merkattu. Mulle itelle oli selkeempää kirjottaa paperille ja se paperi sitten keittiön kaapinoveen, ei tarvi juosta ees taas sinne vihkoselle ja sit jo unohtanu mitä luki kun pääs takasin työpöydän ääreen...en tykkää säilytellä mitään ylimäärästä keittiön työpöydillä. No mut tässä on merkattu nää aamupalasta iltapalaan. Kahvia jaksoin vasta tänä aamuna juoda ekan kerran sen puoli kuppia..ennen meni kaks kuppia aina aamuisin :)

Aamu.jpg

P%C3%A4iv%C3%A4llinen.jpg

Itse jättänyt vielä tuon leivän pois ja siksi hiukan rasvanmääräkin tarvittavaa pienempi, mutta ensiviikolla varmaankin uskallan jo leipää syödä. Päivittäin aina noi mittailut ja punnitukset vie aika paljon aikaa niin ajattelinpa sit niin, että huomenna ostan 5 ihan pientä muovikippoa lisää ja aina iltaisin laitan seuraavan päivän syömiset omiin kippoihin, taatusti säästä aikaa päivittäin. Sairaalassakin se tuntu niin helpolta ku kaikki tuotiin kellon tarkkuudella nenän eteen mutta eipä täällä kotona sit oo mennykkään niin sukkelasti :)

Tässä sit tällänen yhteenveto mitä ruoka-aineita pitää syödä minkäkin verran noin yleisesti...mutta toteen tuo mulla ainakin tulee sitten vasta myöhemmin.

1.jpg

2.jpg

Maustamattomat jugurtit tulee jo korvistakin ulos, vaikka kuinka fiksaa keitoilla yms...oli pakko ostaa maustamatonta viiliä (maistu taivaalliselle jugurttien jälkeen) sekä maustettuja rahkoja...niissä on hiukan sokeria, mutta löysin Lidlistä tällästä proteiinipitoista joka on yllättävän hyvää.

 

IMG_20170531_084723.jpg

Näitä oli erimakuja eikä hintakaan ollut ku vajaa 80 snt. Mulla ei tullut mitenkään huono olo ainakaan tosta sokerimäärästä mikä noissa on joten meinaan ostaa jatkossakin, tärkeetähän on myös saada paljon protskuja. Tämän hetkisellä ruokailumäärillä/kaloreilla en pääse sinne asti mitä ois tarkotus eli 1500 kcal, mutta ehkä jatkossa sitten kun voi syödä jo vähän enemmän. Enkä mä aio muutenkaan niitä laskea mitenkään, mä syön mitä jaksan...enempään en voi.

En ny muista sanoinko siitä miten kipeetä syöminen tekee...no jos en sanonu niin nyt sanon, tekee ihan s**tanan kipeetä. Ruoka kun alkaa kulkeutumaan mahassa niin tuntuu et joku ottais sisuskaluista kiinni ja puristais lujaa...ja ihan jokainen suupala minkä syön. Tänään ollu vähän helpompi päivä sen suhteen mutta se voi kuulema jatkua kuukausiakin.

Toissa iltana löyty sellanen ensimmäinen tuote mistä ennen tykkäsin ja nyt se oli melkein pahaa...Skyrin vaniljarahka! En pystyny syömään ku ihan vähän, huomasin sit vasta miten paljon siinä sitä sokeria vasta onkin eli saattaapi kaikille tulla toi ettei sokeri enää maistu, joillekkin tulee jopa huono olo siitä pienestäkin määrästä.  Yks leikkauksessa käynyt kaverini sanoi, kun kysyin tuosta sokerista, niin ei kannata pitää liian tiukkoja rajoja koska hyvin nopeesti tulee seinä vastaan ja se onkin sit melki siinä ja paluu takaisin ylipainoon alkaa.

Tässähän tätä taas, onneks kuvia enemmän ku tekstiä :D Mulla on muuten ensi viikolla (tai seuraavalla) ekan kerran leikkauksen jälkeen psykiatri, heinäkuulle tuli rav.terapeutti ja kirurgi soittaa mulle sit elokuussa...sen tapaamisesta ei puhuttu mitään.

Maha kutisee ihan tajuttomasti, tikkejä peittävät teipit, mutta niitten reunoista töröttää lankojen päät ja arvata saattaa kuinka ne sit paidan kanssa kohdatessaan tekee ylimääräistä kutinaa. Niitä pidetään niin kauan kun alkavat itse irtoamaan.

Nojoo, kertaus on opintojen äiti eli uudestaan tässähän tätä. Toivottelen kaikille sateista mutta kivaa päivänjatkoa :)