Liityin tuossa yhessä vaiheessa Facebook -ryhmään, jossa kutojat ottivat osaa siihen, että kun Suomi tänä vuonna viettää 100:tta itsenäisyyspäivää niin jokainen tänä vuonna syntynyt vauva saa suomenlipun väriset sukat :) Tavoite oli tämän vuoden puolella saada kudottua 55 000 sukkaparia, mutta sehän täyttyi ennätys ajassa jo jokin viikko sitten ja arvatkaapa vaan sainko toimitettua omia sukkiani keräyspisteeseen :/ Mun kuitenkin täytyi ne vielä koirien takia pakastaa pakastepusseissa ja niihin kirjottaa laput materiaaleista, pesuohjeet yms. No täällä ne nyt sitten on edelleen ja ajattelinkin, että kun meen sairaalaan sit leikkaukseen ni yritän ujuttaa sairaalan sisäiseen postiin ne vietäväksi synnyttäneiden osastolle.

Tässä mun satoa, nyt en viitti niitä erikseen kuvata joten kai tästä jonkinlaisen ajatuksen saa millasia mä oon tehny :)

IMG_20170414_142029.jpg

On tuossa seassa sitten keskosillekkin jokuset sukat. Lankoina käytin Novitan 7 veljestä (joka kyl liian paksua vauvan sukkiin), Nallea ihan tavallista (valk. 011 sekä sinisiä, en muista värikoodeja)  sekä Taikaa (813)...löytyy myös Nalle Garden suihkulähde (867). Wishin kautta myös tilasin kokeeksi lankoja ja niistä on kans tehty.

Ei noista varmaan yhdetkään ole just sopivat vastasyntyneen jalkoihin, mutta ennemmin vähän iso kun liian pieni joska sit on iloa pidempään. 7 veikassa käytin puikkoina nro 3 ja silmukoita tuli 32 mutta liian iso siitä silti tulee. Nallessa taas silmukoita laitoin 36, kavensin varren jälkeen ennen kantalappua jokaiselta puikolta yhen silmukan eli kärkiosa tuli 32 s.

Kärkeä aloin kaventamaan kun jalkaosa oli 8 cm ja sädekavennuksella eli kun jokaisella puikolla on 8 silmukkaa niin:

  • 2 o, 2 o yhteen, 2 o, 2 o yhteen. Tämä toistetaan joka puikolla
  • 2 kerrosta oikeaa
  • 1 o, 2 o yhteen, 1 o, 2 o yhteen ja taas joka puikolla sama
  • 1 kerros oikeaa
  • 2 kertaa 2 o yhteen eli puikolle jää 2 s
  • Katkaise lanke ja pujota neulalla silmukoiden (8s) läpi ja kiristä

Sitten voikin vain päätellä langanpäät ja that's it. Ei kauheen kauaa vie yhden parin teko kun on niin pieniä. Kokonaisuudessa jalkaterän mitaksi tuli 10 cm.