Voiko mikään olla ärsyttävämpää ku kirjottanut melkein koko tekstin ja sit kone jumahtaa...kaikki katoaa taivaantuuliin koska ei vain ole tajunnu tehdä välitallennuksia...tästä nyt sitten oppineena tallennan jokaisen lauseen jälkeen :D

Kuitenkin mä sain otettua kuvat tekstistä kun nuolinäppäimillä pystyin liikuttaa sivua ylösalas...joten tähän nyt yritän saada kopioiutua kirjotetun tekstin, hatuttaa joka tapauksessa!

"Tää sosekeitto ei sitten todellakaan ole kaloreiden laskijoille, sillä kaloreita tästä löytyy enemmän ku laki sallii. Eihän tällä tietenkään lihomaan pääse, kun syö vain 3 desiä päivässä.

Tässä nyt sitten kuva mun kinkkuperunalaatikkososekeitosta, joka on yhtä herkullisen ja houkuttelevan näkönen (NOT), kun kaikki muutkin mun sapuskat. Mun versio sosekeitoksi muokatusta kinkkuperunalaatikosta, kinkkukiusaukseksikin kutsuttu. :D

Kinkku.jpg?1496309826 

Mä kun en juurikaan koskaa tee minkään tietyn reseptin mukaan, enkä varmaan ikinä samalla lailla samaa ruokaa niin yritän muistaa mitä kaikkea tähän tuli jokainen voi tehdä lisäyksiä tai poistaa jotain...oman maun mukaan meinaan, hyvää tää oli kyllä :)

1 pss palvikinkkusuikaleita

1 rkl rypsiöljyä paistamiseen

1 pkt homejuustoa

1 isohko paprika

3 jauhoperunaa

sipulia (en oo ihan satavarma tuliko tähän keittoon, mutta sopii kyl kuitenkin)

5 valkosipulinkynttä

Mausteita oman maun mukaan, chili on hyvä

2 lihaliemikuutiota

Vettä

Kattilaan kuutioituna kaikki paitsi kinkkusuikaleet ja homejuusto. Vettä sen verran, että peittyy ja antaa porista sen aikaa et ainekset on pehmeitä. Kinkkusuikaleet paistoin ensin pannulla, lisää suikaleet kypsien kasvisten joukkoon, sekoita ja sit poista mahd. paljon ylimäärästä nestettä..älä kuitenkaan heitä sitä pois koska voit soseuttamisen yhteydessä notkistaa sosetta jos liian paksua. Lisää homejuusto ja sekoittele niin, että se sulaa sinne sekaan.

Anna keiton sitten jäähtyä ja sen jälkeen soseuta, maistele onko mausteita sopivasti. Se olis sit siinä :) Tästä tuli 2 litran pakasterasiaa.

Mut nii, tosiaan ku tässä joutuu aika paljon plaraamaan kaupanhyllyjä, että löytäis sokerittomia tai ainakin vähäsokerisiä maustettuja rahka/viili/jugurtti -tuotteita mutta kaikissahan niissä on sitä hilloa joka tuo sokeria. En kuitenkaan vedä ton sokerin kanssa rajaa muutaku siihen, että sitä ei sit saa olla kauheesti. Jokunen gramma/100 gr on ihan ok...jos pystyn syömään ilman huonoa oloa ni ei se voi silloin olla vaarallista, noitaki kuitenki syödään rajatuissa määrissä per päivä.

Mä olin jo ihan kypsä noihin maustamattomiin juguihin ja pilttisoseisiin, mutta kaupasta löysin tän SOKERITTOMAN  Valion sitruuna-vaniljakeiton, voisin kaataa suoraan purkista kitusiin ku on niin ihanaa ja raikasta. Ensin kaupassa mietin tohdinko ottaa jos ei olekkaan hyvää, mutta eihän se selviä kun kokeilemalla. Paras ostos pitkään aikaan :)

IMG_20170602_152307.jpg

Nyt menee taas kaikki maustamattomatkin jugut yms oikein iloisesti alas, oikein ootan aina seuraavaa hetkeä :) Ainoo huono on nyt se, että tää on kausituote joten pitää laittaa Valiolle tiedustelua koska kannattaa ostaa jo pari litraa varastoon. Kyl mä ostin sokeritonta vadelmakeittoakin ni ei kerkee heti kyllästyä yhteen...mustikkakeitto on jo aika ruma sana, ei vaan uppoo enää.

Toinen mitä löysin sit tuote-esittelijältä Cittarissa oli tällänen Laitialana proteiinipitoinen mansikka-metsämansikka smoothie" <---- Tähän asti siis sain sit eilen blogia kirjotettua kunnes tömähti :/

IMG_20170602_152455.jpg

No joo, maistu tosi hyvälle mutta erittäin arvokasta ku tää puolen litran purkki melkein 3 euroa mutta ajattelin nyt törsätä vähän. Kotona vasta tajusin sit että tossa on ainesosana 79% munanvalkuaista...nyt en tiiä todellakaan pystynkö tuota enää juomaa tuon tiedon jälkeen...mä oon tällänen...joku voi mun mielestä olla hyvää jos en tiiä mitä sisältää mutta jos saan tietää sisältävän jotain "ällöttävää" ni sit ei mee enää alas. Just me :D

Päätin nyt myös kokeilla noita ateriankorvike patukoita, ostin kolmea erilaista ja eri valmistajan ihan testimielessä. Mä en oo makealle perso joten en aio näitä alkaa vetää suklaan tilalle vaan nimenomaan jos joskus tietää olevansa vähän kauemmin jossain asioilla ni tiiän minkä patukan ostaa jolla korvata syömäkerta joka muuten jää väliin.

IMG_20170602_152409.jpg

Jokaisesta maistoin sellasen puolen sentin siivun ja jokainen oli ihan hyviä, joutuu kyl jauhaa hampailla aika pitkään sekä vaikea saada alas ihan pientä palaa kerrrallaan. Paras noista kuitenkin oli mielestäni toi ylin eli Naturdietin patukka. Kova hinta kuitenkin noilla kaikille...vaihtelee valmistajan mukaan 1,50 - 2,00 e. Näissä kannattaa nyt muistaa se, että varsinkin leikkaukseen menevillä nämä EI ole vaihtoehtona ateriankorvaamiseen, näitä käytetään sitten vasta leikkauksen jälkeen satunnaisesti.

Tässähän tätä taas sunnuntain ratoksi...eilen oli sit kiva vielä opastaa poikaa peltipitsan teossa, huah, ois maistunu mullekkin :)

Kesäisen näköistä sunnuntaita sulle :)