Mun on pitäny kirjottaa jo pari päivää, mutta mä en vaan oo tienny mitä kirjottaa vaikka kaikkee on kerrottavaa...tai ei ny sillee maita mullistavia mutta kuitenkin. Painohan on nyt sitten tähän mennessä tippunut -12,2 kiloa, oon aika ylpeä itsestäni :)

Alotin tekee tota revontulihuivia ja kyllä vaan oli niin tuskaa se alotus...ehkä kolme kertaa purin alkutekijöihin tai sitten kudoin kolme kerrosta ja purin neljä..taas neljä kerrosta ja purin viisi. Itku meinas jo tulla mutta sitten hain tsemppiä ystävältäni joka tuon huivin ohjeen on tehnyt. Vihdoinkin pääsin jo alkua pidemmälle ja nyt menee jo ihan vauhdillä, pystyn jopa katsoo telkkaria samalla ku ei tartte ohjetta tuijottaa :) Lankana siis virolaista liukuvärjättuä villaa, ohjeessa on puikkokokona 5,5 mm mutta itellä ei ollut sen kokosia joten teen 5 mm. Nuolen kohdalla on se kohta mistä alotetaan homma 5:llä silmukalla ja nyt jo joku 250 silmuttaa puikoilla. Nuolen kohta siis se, mikä tulee niskan kohtaan.

IMG_20170522_102852.jpg

Ongelmia tässä ollu muitakin eli lauantaina etusormen päähän tuli pieni halkeama kovasta kutomisesta ja tietenkin sitten heti paniikki miten leikkauksen käy kun haavoja käsitykseni mukaan saisi olla. Ei auttanu muu kun odottaa tätä maanantai aamua, että saan soittaa kirralle mitä tehdä. Onnekseni se ei ole kuitenkaan vakavaa eikä estä leikkausta koska mulle ei laiteta mitään tekoniveliä yms..niitä ennen ei saa olla avohaavaa missään kohtaa, joten mä selvisin säikähdyksellä tämän suhteen.

Oliko tässä kaikki ongelmat...no ei todellakaan ollu vaan nyt kun kelit lämpes ni illalla ennen nukkumaan menoa alko tissien alta kutisee ja se helotti punasena, voi kääk, no tässäkö se nyt sitten onkin ku lätkät on kuitenkin lähellä leikkaus kohtaa. Mutta sairaanhoitaja kehotti menemään ostaa talkkia ja laittaa vaikka puuvillakangasta sinne tissien alle joka kerää sit mahd. kosteutta sieltä pois. Kipinkapin vaan kaupasta sit ostaa vauvatalkkia. Arvatkaas vaan uskallanko alkaa ajaa säärisänkiä...ehkä jätän sen nyt suosiolla tehtäväksi leikkauksen jälkeen :D

Mut hei, mun leikkaus on H U O M E N N A!!!  On ollu vähän itkunsekainen tää aamupäivä, koska jännitys on nyt niin korkealla ja taas miettiny, että jänistänkö. En mä jänistä, mä haluan uuden alun elämälleni vaikkakin eniten just pelottaa se leikkauksen jälkeinen syöminen...syödä tarvii ihan järjettömästi. Laitan sit loppuviikosta listaa mitä kaikkea se sisältää.

Sosekeittoja tein lauantaina pakkaseen. En tehnyt kun kahta erilaista, koska tuli ongelmaksi pakkaseen mahtuminen. Nyt sieltä onneks vapautuu vähän tilaa ku poitsu tulee tänää ja otan ruokaa sulamaan.

Tämmöseltä näyttää kesäkurpitsasosekeitto (ylempänä) ja soseutettu jauhelihakeitto. Ei noi ulkonäöllisesti mitään palkintoja saa, mutta ihan herkullisia kuitenkin...pakkohan niitä oli maistaa se kahvilusikallinen onks mausteet kohillaan :)

IMG_20170522_102746.jpg

Jokainenhan nyt tietää miten tehdään jauhelihakeitto, mutta tässä on ton ihanan kesäkurpitsakeiton ohje:

2 keskikokoista kesäkurpitsaa

3 isohkoa sipulia

3-4 keskikokoista jauhoista perunaa

2 lihaliemikuutiota

2 kasvisliemikuutiota

4 valkosipulin kynttä (ihan voi laittaa oman mielen mukaan)

1 prk normi Koskenlaskijaa (tai pkt, ihan kumpaa haluaa)

Vettä

Iso tötsä paseerattua chilllä maustettua tomaattimurskaa

Kuori ja pilko kurpitsat, sipulit ja perunat. Vettä sen verran, että just peittyy. Anna kiehua niin kauan, että näyttää jo vähän sosemaiselle kun ainekset on alkanut hajoamaan. Lisää tomaattimurska ja anna porista lisää. Sitten tän vaiheen jälkeen mä poistin sieltä liikoja nesteitä kun tom.murskastakin sitä tulee. Sen jälkeen lisäsin koskenlaskijan...annoin vielä porista lisää kunnes koskenlaskija oli sekoittunut joukkoon. Sitten vaan antaa jäähtyä ja laittaa sauvasekottimen töihin.

Tää on oikeesti niin hyvää että vois syödä kattilallisen vaikka itse en ole edes mikään kurpitsan ystävän. Kerran vuosia sitten rohkenin maistamaan koska tuoksu oli mahtava ja sen jälkeen on tullut tehtyä useemman kerran...tää voi olla vaikka alkukeittokin :)

Saatan ehkä tehdä vielä yhtä keittoa, mutta en ole vielä päättää mitä...ehkä bataatista :)

Mulla ei nyt tänää muuta, jään jännittämään huomista...ahdistaa ku ei uskalla kutoa ajankuluksi mut kai tää tästä. Jos jaksan niin laitan jonkinlaista päivitystä sairaalasta leikkauksen jälkeen, puhelimella en vaan tykkää kauheesti netissä oleskella ku ruutu on niin pieni :D

Aurinkoista päivää Sinulle!