Nyt oon parina päivänä harjotellu jo syömään kiinteämpää ruokaa, toinen päivän lämpimistä aterioista on vielä sosekeittoa johon kuitenkin lisään kanasuikaleita 25 gr.

Tein sitten perunamuussia johon jätin keitinvedestä vähän vettä kattilanpohjalle ennen muussausta ja loput nesteestä käytin maitoa mitä tarvi, että saa sopivan paksuista. Nyt en lisännyt rasvaa muussin sekaan niinkuin ennen olen tehnyt maun vuoksi.

Kuvassa on nyt kiinteän ateriani malli leipälautasella, ekan kerran nyt leikkauksen jälkeen uskalsin ottaa jo kurkkuakin.

1 dl perunasosetta

25 gr jauhelihaa

3 rkl tomaattimurskaa (sekaan kuullotin myös sipulia ja paljon mausteita)

IMG_20170609_133002.jpg

Ehkä on pilkun viilaamista, että mä teen tomaattimurskasoossin erikseen jauhelihan kanssa koska haluan lihan punnata. Ruoka-aikana sit lämmitän muussin paistinpannulla, sen jälkeen lämmitän tomaattimurskan johon lisään jauhelihan. Päivittäin pitäisi syödä 100 gr lihaa tai täyslihatuotteita, mutta mä en vielä jaksa kun hikisesti ton 25 gr/ateria. Jo puolessa välissä tota annosta alkaa tulemaan jo ähkyn oireita :)

Mut sit toiseen aiheeseen eli mitkä tuotteet täyttävät suurimmaksi osaksi jääkaappini. Alko tosiaan yks päivä naurattaa tää keittojen, piimän, maidon, rahkan, viilin ja jugurtin määrä :D

IMG_20170608_133712.jpg

Noi keitot on kyllä niin loistavia viilin, rahkan ja jugurtin seassa...olin jo niin kurkkua myöten täynnä Piltti soseita kun monta vuotta niitä rahkan sekaan laittanut...en ehkä enää ikinä voi niitä syödä :) Kuten kuvasta näkyy niin toi sitruuna-vaniljakeitto on mun lemppari :)

Yks huono puoli noissa syötävissä maitotuotteissa on se, että niitä on vaan 150-250 gr purkeissa, joten se on vähän sellasta jakamista...tarvii ehkä laitella viestiä valmistajille, että on paljon ihmisiä jotka ehkä tahtois ostaa sellasia joissa on vain 100 gr.

Kerroin muuten tos yks päivä kun löysin sitä metsämansikka-mansikka smoothieta jonka vasta kotona tajusin olevan munatuote...ja niin siinä sitten kävin etten kyennyt kotona juomaan vaikka kaupassa maistukin hyvälle. Tieto sisällöstä tekee tällästä joten oon juottanu sen pojalleni :)

Hmmm...mitäs muuta..joo mä tein omenasosetta ekan kerran elämässäni, ihan vaan päähän pistosta kun olin kaupasta ostanu 2 granny smith omppua. 

IMG_20170609_120752.jpg

Ei tää ollu todellakaan mitään rakettitiedettä eli kuorin vaan omenat, pilkoin, laitoin kattilaan ja kattilaan vähän vettä. Kannattaa laittaa kattilan kansi kiinni niin neste ei niin haihdu sieltä. Annoin kiehua hiljalleen...aikaa en kattonu niinku yleensäkkään, mutta mitä kauemmin niin sitä helpommin soseutuu. Kun menin katsomaan ja aloin sekottamaan niin se muuttu ihan itekseen tollaseksi soseeksi, en käyttänyt sauvasekotinta tms. Sekaan lisäsin kanelia, 3 hermesetasta ja ihan vähän vaniljasokeria, mutta tuli kyl sen verran vähän ettei se tuossa maistu.

Eiköhän tässä nyt ollu taas tällä kertaa ihan riittävästi...tikit poistin vikatkin eilen, koska mullahan ne ei tietenkään sulanut...haavateipit teki mun mahaan yhen isomman ja yhen pienemmän rakkulan ja tottakai se rakkulan iho sit lähti sen teipin mukana. Muuten täs alkaa olee kyl ihan kunnossa, nyt jo uskaltaa lähtee pidemmälle lenkillekkin...ainoo ongelma on, ettei paino laske edelleenkään mut kai tää tästä...ehkä, toivottavasti.

Kivaa viikonloppua kaikille, pus :)